Канонічний URL і тег Canonical – яка користь для SEO?

Канонічні URL-адреси використовуються у тих випадках, коли на веб-сайті існує дубльований вміст, тобто однаковий контент на сторінках з різними адресами.

Канонічний URL – це єдина і достовірна адреса, яку повинні індексувати пошукові системи. Це також найточніша адреса, за якою користувач може знайти потрібну інформацію.

Що таке тег Canonical?

Атрибут “canonical” – це елемент тегу посилання HTML, який дозволяє веб-редакторам інформувати пошукові системи про дублікати створених ними сторінок. Цей корисний для СЕО атрибут розміщується у розділі HEAD структури HTML. 

Ось як він виглядає:

<link rel = ”canonical” href = ”https://seo-creative.com/” />

Для чого використовувати канонічний URL?

Якщо у Вашому онлайн-магазині продається товар, який поставляється у декількох різних кольорових гамах та модифікаціях. Отже, у вас є сторінка для кожного з цих варіантів товару.

Пошукові системи не можуть однозначно вирішити, яку сторінку індексувати, а яку вважати за дубль. Тому за допомогою канонічного посилання ви можете вказати, яка сторінка повинна мати перевагу для пошукових систем.

Яка користь канонічних URL для SEO?

Основна користь атрибуту “canonical” для SEO оптимізації полягає в тому, що коли пошукова система його фіксує на сторінці з дубльованим контентом, вона не ранжує цю сторінку. Натомість, вона переносить її авторитет на канонічну сторінку.

Утім, атрибут “канонікал” це ще не гарантія, що пошуковик прислухається до вашої вказівки. Але це найкраща практика у тих випадках, коли у вас є кілька сторінок з дуже схожим або ідентичним текстовим контентом.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору