Важливість тегу заголовка для СЕО оптимізації

Розробник сайтів програміст і код

Що таке тег заголовка TITLE?

Тег title – це заголовок сторінки, тег HTML, позначений в коді як <title>. Цей тег відображає заголовок сторінки та відображається на вкладках у вашому веб-переглядачі або в заголовку сайту у результатах пошуку.

Тег заголовка допомагає як пошуковим системам, так і користувачам визначити, про що йдеться на веб-сайті. Найкраща практика для написання заголовків “title” – створення унікальних, релевантних назв для кожної сторінки.

Редактор - СЕО стаття

Ефективне написання тегу заголовка для СЕО

Заголовки сторінок повинні містити ключові слова, пов’язані з вашою компанією чи діяльністю. Слова на початку заголовка вашої сторінки важливіші, ніж слова в його кінці.

Наприклад, тег заголовка сторінки СЕО-блогу, яку ви зараз читаєте, це: “СЕО-блог про поради щодо оптимізації сайту під Гугл”. Це дуже важливий фактор для SEO просування і отримання високих позицій у пошуку.

Як слід оптимізувати тег заголовка сторінки?

Тег заголовка має бути унікальний для кожної сторінки. Він повинен стисло і вміло передати про що йдеться на сторінці, якщо користувач завітає на неї. У тегу <title> є вимоги щодо довжини: він не повинен перевищувати 512 пікселів або ж 60-65 знаків. Кількість знаків залежить від того скільки об’ємних літер на кшталт ж, ш, щ, а скільки таких як і.

Що відбудеться, коли тег заголовок надто довгий?

Дуже просто – пошукова система обріже його там, де вичерпається ліміт на символи. Тобто відобразить тільки той текст, який поміститься у 512 пікселів. Чому це погано? Тому що важлива частина вашого заголовка може не поміститися, якщо ви її залишили на кінець. А користувач не зможе побачити важливої інформації та не зацікавитись вашою сторінкою.

Тег заголовка також є неабиякою можливістю покращити відсоток кліків на сторінки вашого сайту у результатах пошуку. Для цього потрібно написати заголовок так, щоб він відкривав суть вмісту сторінку, а водночас заохочував користувача клікнути й перейти на неї.

Як бачимо, для написання тегів заголовка потрібно знання базові знання із СЕО та онлайн-маркетингу та мати навички СЕО копірайтера. Якщо у вас сайт з великою кількістю сторінок, радимо звернутися до СЕО спеціалістів. Так ви отримаєте професійний контент та заощадите ваш час.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору