SEO просування сайту і лінкбілдинг: як пояснити директору що це таке?

СЕО консультант вивчає аналітику сайту

Інтернет-магазини, веб-сайти відрізняються, відвідувачі на них поводяться по-різному. Тому допрацьовувати функціонал, писати контент, залучати клієнтів потрібно теж по-різному. Сьогодні абсолютно недостатньо пройти етап створення сайтів і на цьому заспокоїтися.

Як вихідні характеристики впливають на СЕО-просування сайту

Можна розкрутити будь-який сайт, іноді для цього потрібно 2-3 місяці, а в іншому випадку – понад рік. Якщо від створення сайту пройшло мало часу, просувати їх складніше, вони не дуже добре сприймаються пошуковими системами. Насамперед потрібно завоювати довіру пошукових систем.

Важливе значення має структура ресурсу, якість інформації, а також веб-дизайн. Якщо портал структурований логічно, контент на ньому унікальний, корисний для користувача, оптимізація сайту відбудеться гладко й швидко. В інших випадках потрібні доопрацювання, оптимізувати структуру та код, щоб підготувати основу для SEO-просування

blank

Особливості SEO-просування сайту

  • Масштаби й тип сайту, пошукова система. У SEO-розкрутці, як і в традиційній рекламі сайту в Гугл, діє просте правило – чим більше рекламна кампанія, тим дорожче вона коштує. Для просування сайту в масштабах країни бюджет буде істотно вище, ніж у випадку локальної чи регіональної розкрутки.
  • Галузь бізнесу. Тематика ресурсу нерозривно пов’язана з рівнем конкуренції. За висококонкурентними темами вийти в топ у Гугл складно, особливо без великих бюджетів. А це юридичні послуги, туризм, автомобілі, банки, пластикові вікна, будівельна тема. А ось виведення в топ за низько- і середньоконкурентними темами потребуватиме менше зусиль та інвестицій.
  • Висока позиція у видачі пошукової системи – це не самоціль SEO, величезну роль відіграє зміст сторінки вашого сайту. В рамках внутрішнього доопрацювання СЕО-спеціаліст повинен зробити так, щоб користувач захотів залишатися на сайті. Інакше Ви ризикуєте погіршити поведінкові фактори клієнтів, що негативно позначиться на тривалості сесії в аналітиці, а відтак і на рейтингу ресурсу.
  • Конкуренція в SEO – часто змагання бюджетів. Якщо ваша галузь особливо конкурентна, готуйтеся до значних витрат і тривалого часу просування.

Просування за ключовими словами

Ключові запити у Гугл – це слова, що вводяться користувачем у рядок пошуку. Потрібно визначити перелік запитів, за якими хочете опинитися в топі. За запитом «шкіряні куртки особливості» повинні описуватися саме особливості виробу, а не способи замовлення чи адреси складів. Якщо подібних сторінок немає, найкраще їх створити й оптимізувати. По-перше, це дасть користувачам потрібну інформацію, а по-друге, посприяє просуванню сайту.

Кожен вид запитів (низько-, середньо- й високочастотні) має свої сильні й слабкі сторони, а універсальна рекомендація проста – для оптимізації сайту потрібно правильно використовувати всі види запитів.

Технічні вимоги до оптимізації коду і швидкості сайту

У процесі створення веб-ресурсів SEO-розробники використовують різні візуальні редактори. Це спричиняє появу надлишкового коду. На оптимізацію html-коду варто виділити ресурси, адже це дозволяє зменшити вагу веб-сторінки та зробити код «зручним» для пошукового робота.

Але найголовніше, це допоможе збільшити швидкість сайту, тобто зменшити час завантаження сторінки. Якщо веб-сторінка завантажується понад 5 секунд, користувач не дочекається її відображення у браузері. Вручну вичисляти всі неточності СЕО-спеціаліст буде довго. Найкраще, коли застосовується спеціалізована SEO-програма.

blank

Лінкбілдинг – просування сайту посиланнями

Звичайна скупка зовнішніх посилань на спеціалізованих біржах це далеко не лінкбілдинг. Лінкбілдинг – це спосіб просування сайту, при якому набирається безліч зовнішніх посилань для розкрутки. Купівля посилань – це не їх будівництво. Наприклад, купити будинок набагато швидше, ніж побудувати, але в ньому не обов’язково буде затишно. Будувати будинок можна лише виходячи зі своїх власних переваг і бажань, але це досить витратна справа.

Ця закономірність простежується і в SEO. Можна накупити посилань, але вони не завжди будуть високої якості. Детальне вивчення ледь не кожного ресурсу, який розміщує статтю з посиланнями чи спеціалізованої платформи – це просто необхідність. Зворотні посилання, чи беклінки, це досі ефективний спосіб просування сайту в інтернеті. Тільки комплексний лінкбілдінг, що містить, крім вибору майданчика, творчу складову та якісні статті, зможе вивести сайт у топ.

blank

Основні фактори утворення ціни на SEO-оптимізацію сайту

  • Тематика й СЕО-конкуренція в ніші. Чим сильніші ваші конкуренти, тим дорожче їх обігнати.
  • Реклама сайту в Гугл, пошукові системи, в яких плануєте просуватися.
  • Поточний технічний стан сайту – наскільки суттєво потрібно його допрацьовувати.
  • Бажані темпи оптимізації та просування у топ в Гугл.

Що потрібно для виведення сайту в топ Гугл

  • Технічна оптимізація сайту.
  • Збільшення швидкості сайту до хоча б 80/100 на тесті Гугл.
  • Оптимізація коду, структури, модулів та скриптів.
  • Написання відмінних статтей на сторінки, які хочете розкрутити.
  • Пошук та вибірка ключових слів та фраз.
  • Оптимізація сторінок сайту під пошукові запити.
  • Робота з картою сайту та Пошуковою Консоллю Гугл.
  • Отримання зворотніх посилань, беклінків.
  • Аналітика та менеджмент SEO-проекту.
  • Регулярні СЕО-аудити сайту для виявлення будь-яких недоліків.
blank

Якщо для розкрутки сайту в інтернеті Вам потрібно вийти не у топ-10, а в п’ятірку перших у результаті пошуку, то вартість СЕО-послуги буде вище. Утім, як свідчить досвід, кошти, витрачені на  SEO, окуповуються й приносять дохід власнику онлайн-бізнесу. Доручіть цю роботу нам, і результат не змусить себе чекати.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору