Наскільки авторитетний ваш сайт та як це визначити?

Гленн Гейб поділився списком надійних сайтів, які знайшов у Wikipedia. Він зазначає, що подібні списки можуть використовуватись Google. І якщо ви постраждали від чергового апдейту, то подібна інформація іноді може вам стати у пригоді. 

Гленн Гейб – ветеран цифрового маркетингу з більш ніж 27-річним досвідом. За цей час Гленн допоміг багатьом компаніям покращити показники органічного пошуку.

Оцінка власного сайту 

Власникам сайтів іноді важко об’єктивно оцінити свій сайт. Ось чому Seo-експерт рекомендує проводити дослідження на основі об’єктивних відгуків реальних користувачів. 

Адже перевірка сайту надає можливість виявити цікаві факти. Наприклад, чи публікує сайт неправдивий контент, чи відповідально збирає інформацію, чи виправляє помилки, чи уникає оманливих заголовків, чи чітко маркує рекламу тощо.  

Вікіпедія має список надійних ресурсів  

Виявляється, у Вікіпедії є список, що охоплює надійність джерел. Очевидно, що це чудовий ресурс для власників сайтів і SEO-фахівців. 

Крім того, це живий документ, тому оцінка надійності може змінюватися, оскільки редактори з часом досягають консенсусу щодо надійності джерела. Цікаво читати дискусії та пояснення про надійність сайтів. 

Знову ж таки, це просто ще одна точка даних, коли ви намагаєтеся зрозуміти, як інші сприймають ваш сайт. А для Вікіпедії це може пояснити, чому ваш сайт використовується як джерело, або чому ні…

Чому той чи інший ресурс вважається надійним або ні

Оцінки, які може отримати сайт, варіюються від «загалом надійний» до «немає консенсусу», «застарілий» або «занесений до чорного списку». 

Сторінка про багаторічні надійні ресурси містить корисну інформацію про те, як вони оцінюються і чому тому чи іншому сайту можна довіряти або потрібно його внести в чорний список. 

Наприклад, Forbes зазначений як надійний ресурс, а його розділ Contributors як ненадійний через те, що він не редагується редакцією.

Що робити, якщо мого сайту немає в списку?

Список не містить усіх можливих сайтів. Однак, його варто перевірити, навіть якщо вашого сайту немає в списку. 

Вікіпедія пояснює, що це може статися, якщо він є відомим джерелом і не потребує висвітлення чи обговорення. Або ж сайт може висвітлювати вузькоспеціалізовану тему чи просто випасти з поля зору. 

Щодо нішевих категорій, можна знайти більше інформації в інших спеціальних списках Вікіпедії.   

Додатковий список 

Крім того, Вікіпедія надає довший список джерел на сторінці Page patrol source guide, на якій джерела розміщені за різними країнами та темами. Наприклад, ви можете знайти додаткові джерела за темою «Наука і технології».  

Також Вікіпедія містить посилання на різні дискусії. Отже, можна прочитати сценарії, в яких редактори обговорюють надійність того чи іншого джерела. 

Це може бути надзвичайно цікавим і відкрити очі власникам сайтів зі списку. Навіть якщо ваш сайт не потрапив до списку, цікаво почитати обґрунтування, чому редактори оцінюють сайт як надійний або ненадійний. До прикладу, є список новинних сайтів, які є достовірними джерелами інформації.

Що SEOшник може робити з цією інформацією

  • Перевірте, чи є ваш сайт в якомусь зі списків і що про нього там пишуть.
  • Подивіться, які інші сайти з вашої ніші там описані. Чого вам слід уникати або наслідувати.
  • Подивіться суміжні ніші, щоб зрозуміти, чому саме ці сайти вважаються надійними або ненадійними.
  • Перевірте, чи використовуються ті чи інші сайти як джерела у Wikipedia. Це можна зробити тут.

Як дізнатися, коли сайт цитується як джерело у Вікіпедії

Нарешті, якщо вам цікаво подивитися, де якийсь сайт цитується як джерело у Вікіпедії, то перейдіть до пошуку Вікіпедії та скористайтеся командою insource. Ви можете вказати доменне ім’я, субдомен, каталог або навіть URL-адресу.

Висновки про авторитетність сайту

Під час аудиту сайту, який сильно постраждав від значного оновлення алгоритму, може бути корисно почути думку об’єктивної третьої сторони. За допомогою списку надійних джерел Вікіпедії ви можете краще зрозуміти, як ваш контент сприймають інші. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору