Чому HTTPS потрібен для сайту і SEO

Всі коли-небудь замислювалися про те, наскільки безпечним є Ваше відвідування сайтів у мережі Інтернет. Часто Ви зовсім не захищені, особливо на сайтах, що працюють з використанням протоколу HTTP. А це означає, що передача всіх даних відбувається в абсолютно незахищеному вигляді. За бажання спеціалісти можуть їх перехопити в будь-якому проміжному вузлі, що присутній в ланцюжку передачі даних.

Саме для вирішення цієї проблематики був розроблений HTTPS протокол. S означає Secure – безпечне з’єднання.

Отже, HTTPS – це безпечний протокол передачі даних в інтернеті. Він забезпечує безпечний і конфіденційний обмін інформацією між веб-сайтом і пристроєм, який використовує користувач для доступу в мережу.

У чому переваги використання HTTPS для SEO просування

Отже HTTPS необхідний з низки причин.

  • Вся передана інформація шифрується, що виключає можливість ознайомлення з нею сторонніх осіб.
  • Фіксуються будь-які зміни або спотворення переданих даних.
  • Захист від атак з перехопленням гарантує безпечну аутентифікацію користувача на сайті.
  • Якщо веб-сайт працює з використанням протоколу HTTPS і це візуально відображається в адресному рядку браузера, це підвищує довіру користувачів до сайту.
  • Вплив HTTPS на SEO просування сайтів підтвердив Гугл

Особливості використання сайтом HTTPS

Захищеність інформації досягається шляхом використання SSL / TLS – стандартного протоколу. Він забезпечує безпечне підключення при доступі до веб-ресурсів. Цей протокол унеможливлює перегляд переданих даних стороннім особам.

Під час встановлення з’єднання на основі протоколу HTTPS відбувається створення випадкового секретного ключа, який знатиме лише сервер і Ваш комп’ютер. Далі, при використанні цього ключа (який генерується заново при кожному новому сеансі) вся передана інформація шифрується. Отримати доступ до переданих даних шляхом підбору секретного ключа неможливо, оскільки він складається з понад 100 символів.

Використовується ще один додатковий елемент підвищення безпеки з’єднання на основі протоколу HTTPS. Мова про цифровий сертифікат, який використовується для ідентифікації сервера веб-сайту. Він підтверджує факт керування сервером особою, якій його видали. У ньому міститься вся необхідна інформація про його власника і присутній цифровий підпис, який використовується для підтвердження автентичності.

Тільки в разі проходження перевірки автентичності цифрового сертифікату сервера стартує обмін даними між веб-сайтом і пристроєм користувача.

Чи обов’язково використовувати протокол безпеки HTTPS

На щастя для тих, хто не може перейти на HTTPS відразу, поки що цей протокол не є обов’язковим. У Вас все ще є можливість вибирати: використовувати безпечне з’єднання чи ні. Якщо Вам потрібен спеціаліст, щоби перевести сайт на HTTPS без втрат для SEO, звертайтесь до нас.

Тепер Ви точно знаєте навіщо потрібен протокол HTTPS. З огляду на всі його перевагу, варто його встановити. Тим паче, що у багатьох хостинг-провайдерів він безкоштовний для одного, а той для багатьох сайтів. Якщо Ви хочете створити сайт з нуля, то радимо відразу розмістити його на адресі HTTPS.

Важливо для SEO: налаштувати редіректи HTTP/HTTPS

Зауважте, що сайт на HTTP і на HTTPS для Гугл та інших пошукових систем – окремі ресурси. Тому для СЕО-просування важливо налаштувати перенаправлення з однієї версії на іншу, щоб у Вашого сайту не було дубля.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору