Що таке якірний текст у SEO?

Лінкбілдер - ілюстрація посилання

Якірний текст – це текст, в який прикріплене посилання

Кожне посилання складається з двох основних складників. Передовсім, це – веб-адреса, на яку відправляє посилання (сторінка призначення), а також якірний текст. Це текст, в який прикріплене посилання.

Якірний текст допомагає пошуковим системам розуміти, про що розповідає сторінка призначення, яку вона містить інформацію. Якірний текст описує те, що ви побачите, якщо ви клацнете на посилання.

Найпростіший спосіб пояснити – на прикладі. Ось посилання на сторінку онлайн-ресурсу для вивчення основ СЕО. Цим посиланням можна скористатися за адресою https://seo-creative.com, а текст прив’язки – “SEO блог”.

blank

Чому якірний текст важливий для СЕО?

Якірні тексти особливо важливі для SEO. Щоразу, коли вам вдається отримати посилання на свій веб-сайт, варто використати відповідне ключове слово як якірний текст.

У SEO широко використовують якірний текст з ключовими фразами. Адже це може сприяти підвищенню рейтингу сторінки. Оптимізація якірного тексту для внутрішніх посилань є корисною. Однак вона завжди повинна бути релевантною. Слід також уникати надмірності та спаму.

Найкраща практика – це дотримання природного тексту якоря у всіх статтях та публікаціях.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору