Чому атрибут посилання Nofollow важливий для СЕО?

Лінкбілдер - ілюстрація посилання

Що таке Nofollow  у SEO?

“Nofollow” – дуже популярний термін у SEO. Насправді це просто необов’язковий атрибут посилання. Проте його «факультативність» не робить його неважливим. Насправді, це дуже важливий чинник з точки зору SEO.

За замовчуванням, пошукові системи бачать кожне посилання як “follow”. Це означає, що коли пошукова система зустрічає посилання в тексті, вона слідує за ним та індексує його. Тобто, Гугл перевіряє, на який сайт воно веде, та сприймає його як голос для визначення авторитетності ресурсу. Це посилання веб-сайту на інший ресурс із наданням йому авторитетності.

Атрибут nofollow дозволяє сповістити пошуковим системам, що вони не повинні звертати увагу на це посилання. А отже, цей атрибут дозволяє уникнути передавання авторитету іншому ресурсу. Але лише, коли це вмотивовано та необхідно.

Як створити посилання з Nofollow?

З точки зору користувача nofollow посилання виглядають точно так само, як посилання без цього атрибута. Щоб створити посилання nofollow, просто додайте один додатковий атрибут до посилання HTML:

rel = “nofollow”

Приклад посилання nofollow:

<a href=”https://wikipedia.org/” rel=”nofollow”> Вікіпедія </a>

Не використовуйте атрибут nofollow при посиланні на внутрішні сторінки вашого веб-сайту. Використовуйте його при посиланні на зовнішні сторінки, яким ви не хочете передавати авторитет.

Утім, якщо ви цитуєте інший ресурс, посилаєтесь на джерело матеріалу чи дослідження, то таке посилання обов’язково повинно бути follow.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору