Чому під час пандемії і карантину варто розвивати SEO?

Розробник сайтів на карантині

У різних країнах зараз введені різні режими, але як би вони не називалися – все зводиться до одного: встановлення певних обмежень. Багато хто не зможе оговтатися після потрясіння, і вже відчувають втрати. Безумовно точно світ стане іншим на багато років вперед. 

Вплив карантину на інтернет-бізнес – основні тренди

Люди втрачають роботу, істотно менше заробляють і, як наслідок, – менше витрачають. Все це призводить до того, що ті, хто зуміють зберегти роботу, почнуть набагато поважніше ставитися до грошей та їх накопичення. Наразі відстежуємо 4 стабільних тенденції.

  • Зменшення кількості відвідувачів в офлайн-магазинах.
  • У пошуку лідирують запити, пов’язані з Covid-19, та вірусний контент.
  • Зниження мобільного трафіку.
  • Значне збільшення використання інтернету. 

Чи зможемо ми повернутися до звичних моделей споживання й ведення бізнесу? Зараз цього не знає ніхто, але ніщо нам не заважає проаналізувати, що може ще нас очікувати у найближчий час і зробити раціональні, а не емоційні висновки.

Маркетолог - закритий офіс

Як онлайн-бізнес може допомогти компаніям під час карантину

Сучасний бізнес за основу має: бажання бути на плаву+зберегти продажі+залишитися актуальним. Конкретними кроками можуть стати певні дії:

  • Переведення бізнесу в онлайнмалому бізнесу варто зосередитися на онлайн присутності. Пошуковий трафік в умовах епідемії не зменшився, тому, якщо ви ще не адаптували бізнес для інтернет-користувачів, саме час це зробити.
  • Створення простого сайту – важливо заявити про ваші послуги й товари в інтернеті.
  • Профіль в Google Мій Бізнес – зареєструйтеся, систематично оновлюйте інформацію, адже користувачі будуть цікавитися, чи дійсно ви працюєте. 
  • Активність у соцмережах якщо у соцмережах тиша, потенціальні клієнти справедливо подумають, що ви більше не працюєте. 
  • Торгівля на онлайн-майданчиках – створіть акаунт у Google Merchant Center та організуйте торгову кампанію. 

Тобто, не потрібно ігнорувати ситуацію й закривати очі, а, навпаки, скористатися нею.

Нарада в офісі під час пандемії

Чому СЕО ще важливіше під час карантину?

Пошукова поведінка користувачів стає непередбачуваною, і трафік з’являється там, де його ніхто не очікував. З’являються нові запити: робота на карантині, штрафи за порушення самоізоляції, податки під час епідемії, статистика захворювань на коронавірус. Виробникам пива Corona довелося навіть змінювати назву напою, щоб уникнути неприємних асоціацій. 

SEO інструменти просування сайту в інтернеті допоможуть користувачам знайти ваш бізнес в інтернеті, адже тепер навряд чи хто завітає до офлайн-магазину, побачивши банер на вулиці. Люди починають шукати інше та іншим шляхом. Саме тому важлива SEO оптимізація сайту та низка інших чинників.

  • Важливо оптимізувати бізнес-сайт під нові популярні пошукові запити. 
  • Аналіз звіту по пошукових запитах – постійно передивляйтеся, за якими запитами до вас приходять користувачі.
  • Мінус-слова – шукайте заздалегідь, вчасно видаляйте запити, які збільшують нерелевантний трафік. 
  • Використовуйте цільові низькочастотні запити.
  • Оновіть сторінку «питання-відповіді» на сайті. Можливо, є сенс створити спеціальну рубрику стосовно Covid.

SEO має і буде мати величезний вплив на ваш бізнес, це довготривала стратегія, яка проявить себе через 4-9 місяців. Тож роботу варто починати вже зараз.

Нарада СЕО по відеоконференції

Що робити коронавірусним маркетологам у СЕО – будьте креативними

Варто шукати нові канали комунікацій з користувачами. Рекламуйте у соцмережах – це дозволить компенсувати втрату трафіку, розширити охоплення, отримати більше нових клієнтів. 

  • Контекстна реклама в Google Ads. Допоможе користувачам знаходити ваші товари й послуги в пошуку, покаже ваші банери. У мережі є десятки тисяч тематичних майданчиків, сайтів, додатків, серед яких ви напевно знайдете свою аудиторію.
  • Реклама у Facebook Ads – є можливість показувати рекламу в інших проектах, що належать компанії Instagram, Messenger. 
  • Використовуйте медійну рекламу – зараз люди більше переглядають різні сайти, дивляться відео.
  • Ретаргетинг – дозволить повернути втрачених клієнтів, які знайомі з вашим брендом.
  • Створюйте сучасний актуальний контент.
  • Адаптація бізнесу під зниження мобільного трафіку, десктопний зазвичай дорожчий, ніж мобільний – це варто враховувати у рекламних стратегіях. 

Вірусною може бути тільки реклама!

СЕО спеціалістка дезинфіку клавіатуру

Маєте вільний час на карантині – розвивайте власний сайт

Подивіться, що роблять лідери у вашій ніші. Цей час складний не тільки для вас, а й для ваших конкурентів Шукайте користь із нових тенденцій, те, з чим ви вийдете після кризи. Займіться вашим сайтом – додайте йому позитиву, теплих емоцій, інформативності. Не варто ігнорувати карантин і удавати, що все добре, ваші користувачі не простять байдужості. Пропонуйте знижки, додаткові послуги, гарантії захисту від ковіду. 

Попри усе, будь-які зміни не є крахом бізнесу, адже, якщо з’явилася проблема, значить обов’язково є спосіб її розв’язання. Тому на першому плані має бути прагматизм, раціональність, чіткий аналіз та критичне мислення. Виживе той, хто зможе підлаштуватися під нові реалії, знайти нових партнерів та клієнтів. А якщо потрібна розробка або розкрутка сайтузвертайтеся!

СЕО спеціаліст дезинфікує смартфон

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору