Чому SEO просуванням потрібно займатися постійно?

СЕО експерт - засоби розкрутки сайту

Коли ваш сайт після проведення всіх заходів з оптимізації і просування врешті-решт опинився в топі, що далі? Чи доцільно й далі продовжувати його просування? На це питання однозначна відповідь – так. SEO оптимізація сайту під пошукові системи, як й інтернет-маркетинг загалом, є динамічним середовищем. І якщо ваш сайт сьогодні відповідає всім вимогам, а також заввиграшки обходить у пошуку сайти конкурентів, то це не означає, що так буде завжди. Якщо не підлаштовуватися під неминучі зміни, або ж упустити SEO-ривок ваших конкурентів, сайт через певний час може втратити високі позиції у Гугл. 

СЕО – потужний інструмент просування, але інертний

СЕО можна порівняти з довготривалим марафоном – якщо вже почали бігти, немає сенсу зупинятися. Якщо зіставити SEO з контекстною рекламою, за допомогою Google Ads можна залучати відвідувачів на сайт вже з першого дня. Просування ресурсу потребує очікування реакції пошукових систем на зміни та оптимізацію сайту. SEO має протяжність у часі: нарощується контент, сайт просувається, стає популярним, і тоді пошукові системи переглядають, чи заслуговує він на високі позиції.

За підсумками професійно проведеного SEO просування протягом, наприклад, півроку чи року, можна автоматом отримувати трафік і продажі, навіть припинивши інвестувати у SEO. Цілком можливо, успіх може тривати і кілька років. Адже ефект SEO такий же інертний, як і зростання позицій сайту. Проте з плином часу пошукові системи із затримкою помітять відсутність роботи над SEO і відповідно відреагують на них. Тому вірним рішенням є оновлення цільових запитів, розширення семантики й продовження SEO просування. Важливо також встигати реагувати на зміни у вимогах Гугл та в алгоритмі його роботів, які сканують сайт.

Що потрібно робити, щоб зберегти позиції у топі Гугл?

  • Оновлений контент – постійне наповнення новим контентом. Публікація нових матеріалів є позитивним сигналом для пошукових систем. Пошукові роботи віддають перевагу сайтам, які постійно розвиваються й націлені на привернення уваги користувачів. Тому важливо, щоб у роботі над контентом обов’язково брав участь СЕО консультант, а нові матеріали містили у собі ключові запити у необхідних місцях та у відповідних пропорціях. Це допоможе таким текстам і статтям з’являтися у видачі й збирати тематичний трафік.
  • Зміна алгоритмів пошукових систем – алгоритми Гугл, Бінг та інших платформ постійно змінюються, удосконалюються старі фактори ранжування та з’являються нові. Потрібно постійно адаптуватися до нових вимог пошукових систем.
  • Аналіз стану конкурентів – важливо, щоб ваш сайт не поступався за зручністю й функціональністю іншим ресурсам. Конкуренти не сплять, і якщо вони більш активно займаються просуванням власного сайту, то рано чи пізно, пасивний сайт буде змушений поступитися високим місцем у ТОП-10. Тому необхідно відстежувати сайти конкурентів і не пасти задніх.
  • Нововведення, зміни в галузях – в кожній галузі з’являються нові технології, нова продукція. Про всі інновації потрібно повідомляти відвідувачам. З іншого боку, інтереси цільової аудиторії – також не є незмінна константа, а значить має мінятися й семантика.
  • Технічний стан ресурсу – згодом можуть з’являтися поломані внутрішні посилання, дублі сторінок, деякі інші помилки, які необхідно вчасно виявляти й усувати. Крім того, сфера розробок сайтів повсякчас змінюється, тому потрібно адаптуватись до новинок, запроваджувати сучасні технічні вимоги – мобільна версія, адаптивний формат ресурсу. Оптимізація швидкості завантаження ресурсу, «лінивого» завантаження зображень зараз надзвичайно актуальна.
blank

Як визначати бюджет на SEO: дізнайтеся вартість просування сайту   

Швидкість отримання результату просування сайту можна порівняти з будівництвом. Швидше завершить зведення будинку той підрядник, у якого бюджет більший, будівельники досвідчені, а технології – найсучасніші. Тож зрозуміло, що стратегія SEO просування сайту має бути визначена на старті. Тоді ваші очікування та результати будуть зрозумілі з самого початку.

Бюджет SEO залежить від обсягу копірайтингу і лінкбілдингу

Для порівняння: наприклад, ви з конкурентом стартуєте приблизно в однакових умовах. У вашому бюджеті на розкрутку передбачено по 2 нових статті на місяць і здобуттям 15-20 зовнішніх посилань. Ваш конкурент обмежився 2-3 статтями й 4-5 посиланнями. Зрозуміло, що й результат буде інший – ваш конкурент відставатиме від вас щомісяця у геометричній прогресії.

Звісно, власники сайтів обережно ставляться до нововведень, бажають спершу побачити реальні досягнення. Утім, успіх у будь-якій справі досягається постійністю, і в SEO просуванні це саме так. Докладніше про ціну СЕО можна прочитати у нашій статті «Чому ціна SEO оптимізації та просування сайту – висока?»                    

Слід враховувати, що конкуренція серед сайтів не менша, ніж в офлайн бізнесі. І завжди знайдеться конкурент, який захоче потіснити вас з першої сходинки рейтингу Гугл. Звичайно, підтримувати високу планку значно легше, ніж просувати ресурс з самих низів і другої сотні результатів пошуку. Тим паче прикро, коли, завоювавши високе місце, веб-ресурс припиняє розвиток. Отже, у намаганні заощадити на SEO просуванні, власники сайтів мимоволі створюють ризик втратити позиції у топ у майбутньому. Саме тому SEO просування потрібно проводити постійно.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору