Як просувати лендінг?

Хоча лендінг-сторінка є сайтом, підхід до її SEO-просування має свої особливості. Отже, не можна застосовувати лише загальні правила оптимізації при SEO-просуванні лендингів.

Лендінг – це одна сторінка, а тому посилювати її вагу шляхом збільшення внутрішніх посилань не вийде. Щоб просунути Landing Page в органічній видачі Гугл, необхідно правильно підібрати ключові фрази у вашій ніші і сфокусуватися на зовнішніх посиланнях.

Отже, розглянемо детальніше основні етапи у просуванні лендінга у пошукових системах.

Семантичне ядро

Зберіть невелике, але чітко сфокусоване семантичне ядро, щоб контент і призначення сайту-лендінгу максимально йому відповідали. Високочастотні запити включати немає жодного сенсу, оскільки висока конкуренція за ними, швидше за все, не дозволить вийти у ТОП. Вибирайте точні середньочастотні запити та ключові слова на 3-5 слів з невеликим обсягом пошуку.

Обов’язково зробіть кластеризацію семантичного ядра та не забудьте перевірити ключові слова на відповідність комерційній стратегії та презентації товарів чи послуг на сторінці. Оскільки лендінги найчастіше мають комерційну складову, всі ключові слова повинні їй відповідати.

Контент сторінки

Лендінг повинен приносити максимальну кількість продажів, саме з цією метою його й створюють. Отже, від деяких елементів стандартної оптимізації та просування доведеться відмовитись. Утім, аналіз конкурентів потрібно провести у такий же спосіб і за тими ж факторами, як і для звичайного сайту з багатьма сторінками.

Слід розуміти, що текстовий контент на лендінгу потрібно оптимізувати по всій сторінці. Зауважте, що ключові слова мають бути рівномірно розподілені по сторінці. Не намагайтесь лише нашпигувати нижню частину текстового контенту ключовими словами з високою концентрацією.

Мета-теги

Для якісної індексації та високого ранжування у результатах пошуку необхідно оптимізувати під пошукові запити мета-теги title, description та h1. Для SEO ці мета-теги є найважливішими під час оптимізації, особливо для Гугл.

Крім того, дуже важлива привабливість сніпета вашого лендінга у пошуковій видачі. Оформіть теги title і description таким чином, щоб користувач хотів натиснути на ваше посилання (заголовок чи сніпет) у видачі результатів пошуку. Використайте головний пошуковий запит та заклики до дії.

Інтернет маркетолог і SEO експерт вивчає аналітику сайту

Оптимізація під локальний пошук

Дуже важливо розуміти, що конкурувати по всій країні буде складно чи навіть неможливо. Оскільки лендінг – це комерційний сайт, то у нього має бути регіон обслуговування чи постачання. Обов’язково підкресліть локальність посадкової сторінки у футері: індекс, країна, область, місто, район, адреса.

Додайте свою компанію до Google Мій Бізнес, розпишіть детально про ваші послуги та розмістіть посилання на вашу лендінг-сторінку. Список довідників та локальних онлайн-каталогів для оформлення профілю та розміщення посилань можна розширити залежно від ніші та регіону.

Беклінки

Оскільки передавати вагу з однієї сторінки на іншу на сайті неможливо, єдиний шанс підвищити авторитетність лендінга – здобути беклінки, посилання з інших сайтів. Під час просування односторінкового сайту необхідно передбачити бюджет на спонсоровані посилання, гостьові статті та соціальні сигнали у соцмережах. На зовнішні посилання знадобиться не менше ресурсу, аніж на просування звичайного сайту послуг.

Будувати профіль беклінків потрібно уважніше, дотримуючись всіх пропорцій між посиланнями dofollow і nofollow, а також між анкорними і безанкорними. Крім того, потрібно не забувати розбавляти масу посилань звертаннями з каталогів і форумів.

Хоча посилання із соціальних мереж і не вважаються звичайними посиланнями, вони теж додають авторитетності лендінгу. Для просування лендінга в Україні необхідно розміститися щонайменше у Facebook, Instagram, Pinterest.

Блок FAQ для Google

Якщо ви просуваєте ваш лендінг у Google, то чудовим підсиленням SEO сторінки стане створення розділу FAQ. Він допоможе надати відповіді на всі питання потенційних клієнтів чи покупців. Крім того, швидкі відповіді на популярні питання можуть вивести вашу сторінку у видачу у розширених сніпетах Google. Для цього на розділі FAQ потрібно налаштувати мікророзмітку однойменного типу.

Чи можна вивести лендінг у топ?

Коротка відповідь – так. Але значно складніше, аніж сайт на принаймні декілька сторінок або розширений ресурс із блогом. Займатися SEO-оптимізацією та просуванням лендінгів потрібно не лише для органічного пошуку, а й для платного. Якщо контент сайту-лендінгу оптимізований під цільові пошукові запити, у випадку використання контекстної реклами у вас будуть вищі шанси вийти у верхню частину видачі Google Ads.

Якщо ви націлились лише на просування в органічному пошуку Гугл, вам необхідно розуміти особливості лендінга та його недоліки для SEO. Для успішного проекту вам варто врахувати під час оптимізації всі чинники. Як показує практика, просунути лендінг можна, але це вимагає часу, знань та ресурсів.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору